FotosJaantje

Als mensen doen wat bij hen past en waar ze voor staan, als ze aandacht geven aan wat en wie ze belangrijk vinden, dan zijn ze bezield. Je kunt het zien aan de twinkeling in hun ogen, het levensvuur spat ervan af.

Deze mensen zijn de beste versie van zichzelf. Deze mensen nemen de regie over hun eigen handelen en zijn zich bewust van de levensreis die ze maken. Het leven is dan vol zin en zinvol. Ook dan gebeuren er natuurlijk nog steeds zaken die niet prettig zijn of waar geen invloed op uit te oefenen is, maar omdat de aandacht vooral gaat naar hetgeen wat van betekenis is, is dit allemaal te dragen.  

ACT in Liefde is een uitnodiging liefdevol te handelen. Liefdevol met jezelf, de ander en de wereld om te gaan. Daarmee is liefde geen gevoel, maar vooral een daad.

Wat is dat, een daad van liefde voor jezelf?

Wanneer je doet wat je diep van binnen belangrijk vindt, je eigen verlangens, dromen, idealen en wensen centraal durft te stellen in het vormgeven van je leven, dan ben je trouw aan je diepste zelf. Trouw zijn aan jezelf, aan wat je hart en ziel je ingeeft, kun je zien als een daad van zelfliefde. Je neemt jezelf zo serieus dat je bereid bent er werkelijk naar te luisteren, oordeelvrij en keuzes te maken die bijdragen aan de kwaliteit van leven op de lange termijn. Je ontwikkelt je tot autonoom wezen. 

Wat is dat, een daad van liefde in relatie tot de ander? 

Een gevoel van geluk komt vaak voort door de betekenis die we hebben voor de ander. Liefde blijkt je gezondheid te ondersteunen en biedt emotionele bescherming, zodat we kunnen omgaan met de ups en downs van het bestaan. Een (liefdes)relatie met een belangrijke ander geeft vaak allerlei hevige gevoelens, van liefde tot zware irritatie, van eenzaamheid tot diepe verbondenheid. Een liefdesrelatie is een grootste leerschool. Gevoelens van liefde en betrokkenheid komen en gaan. Je blijven verbinden, voor de ander open blijven staan en de ander ruimte geven, eerlijk blijven, juist als het moeilijk wordt, is een kunst en kan je relatie juist verdiepen. Je ontwikkelt je tot wezen die betekenis ervaart door de verbinding met de ander. 

Hoe we effectief duurzame relaties kunnen bouwen, daarover gaat de 2-daagse workshop Liefdesleven, werk in uitvoering.

Wat is dat, ACT in liefde in je coachende rol?

In de coachende rol die je vervult in je werkleven, ben je erop gericht mensen in hun kracht te zetten, daar vanuit stappen te maken, de juiste positie te bekleden van waaruit ze tot hun recht komen, leer je ze omgaan met tegenslagen en successen, help je ze bewustzijn te ontwikkelen. Wanneer mensen doen waar ze warm voor lopen, regie hebben op hun handelen, bereid zijn om te vallen, daarna weer opstaan, stilstaan en doorgaan, goed voor zichzelf en daarvanuit voor de ander en de organisatie zorgen, is er sprake van vitaliteit, persoonlijk leiderschap en maximaal gebruik van capaciteit. Hetgeen ten goede komt aan de persoon, zijn omgeving en zijn prestaties. Met ACT ontwikkel je deze levenshouding en heb je een schat aan materialen en werkvormen in handen om hieraan vorm te geven. 

In de basiscursus ACT voor coaches leer je de grondbeginselen van ACT en leer je ACT gebruiken in je werk. 

 

Neem gerust contact op voor meer informatie

Den Ilp 2
1127PA Den Ilp

06-26146002
info@actinliefde.nl 
www.actinliefde.nl

jaantje

Mijn naam is Jaantje Thiadens, ik ben trainer in Acceptance & Commitment Therapy voor professionals en geef workshops aan liefdesstellen. Als je trouw bent aan jezelf en ruimte kunt maken voor wat jij belangrijk vindt in het leven, dan sta je sterk .En lééf je echt. Dat merk ik dagelijks in mijn praktijk, maar ook in mijn  priveleven. De basis daarvoor is ACT.

 LEES MEER