'Ik trek het hier niet', 'ik moet hier echt weg', 'het is niet om uit te houden', 'ik word gek’. Hele normale gedachten die je kunt hebben als je in conflict bent met je partner.

 

Die partner, op wie je ooit verliefd werd en van wie je het zo ontzettend leuk vond dat ‘ie bijvoorbeeld zo relaxed, bedachtzaam of positief was. Later ervaar je dat die eigenschappen ook hun keerzijde hebben. De relaxte partner blijkt wel heel relaxed; komt maar niet in beweging en neemt geen verantwoordelijkheid zoals jij zou wensen, de bedachtzame partner werkt inmiddels op je zenuwen, omdat je de spontaniteit mist en de positieve partner blijkt de realiteit maar niet waar te nemen vanuit zijn luchtkasteel.

De eigenschappen die je in 1e instantie zo aantrekkelijk vond, worden op sommige stressvolle momenten juist de eigenschappen die je de haren overeind doen rijzen.

En wees eerlijk, op die momenten ben je nu ook niet bepaald de partner die je graag zou willen zijn. Je gedraagt je humeurig, scherp, afwijzend, onaardig, kattig of je laat ijzige stiltes vallen. Niet erg bevorderlijk, maar ja, als hij/zij nou niet zo was…..

Liefde is een werkwoord en vergt onderhoud en bewuste aandacht. Liefdesrelaties geven allerlei gevoelens, zowel positief als negatief. De kunst is je met elkaar te blijven verbinden, open te blijven staan voor elkaar, te handelen zoals je zou wensen en betrokken te blijven.

Hoe doe je dat?

In de tweedaagse workshop Liefdesleven, werk in uitvoering, sta je stil bij jezelf en je partner, krijg je inzicht in jullie patronen en uitzicht op hoe je de liefde vorm kunt blijven geven zodat ie groeit ipv afbrokkelt. Er wordt gewerkt met humor, lichtheid en je krijgt handige tools aangereikt die je helpen je relatie te verdiepen en verbeteren.

Tweedaagse Workshop

'Leef je mooiste liefdesleven’, sta stil bij je relatie, bij de partner die je wilt zijn en krijg je handvatten om op een waardevolle manier in jezelf en elkaar te blijven investeren.

 LEES MEER

Over Act in Liefde

ACT in Liefde is de plek om de liefde tot bloei te laten komen en uit te laten groeien tot een leven in liefde.

 LEES MEER

Leef je Mooiste Liefdesleven

Werkboek voor inzicht, groei en verbinding in je liefdesrelatie. Een geschenk aan jezelf en daarmee ook aan je partner. Vandaag bestelt, deze week nog in huis.

 LEES MEER