'Ik trek het hier niet', 'ik moet hier echt weg', 'het is niet om uit te houden', 'ik word gek’. Hele normale gedachten die je kunt hebben als je in conflict bent met je partner.

 

Die partner, op wie je ooit verliefd werd en van wie je het zo ontzettend leuk vond dat ‘ie bijvoorbeeld zo relaxed, bedachtzaam of positief was. Later ervaar je dat die eigenschappen ook hun keerzijde hebben. De relaxte partner blijkt wel heel relaxed; komt maar niet in beweging en neemt geen verantwoordelijkheid zoals jij zou wensen, de bedachtzame partner werkt inmiddels op je zenuwen, omdat je de spontaniteit mist en de positieve partner blijkt de realiteit maar niet waar te nemen vanuit zijn luchtkasteel.

De eigenschappen die je in 1e instantie zo aantrekkelijk vond, worden op sommige stressvolle momenten juist de eigenschappen die je de haren overeind doen rijzen.

En wees eerlijk, op die momenten ben je nu ook niet bepaald de partner die je graag zou willen zijn. Je gedraagt je humeurig, scherp, afwijzend, onaardig, kattig of je laat ijzige stiltes vallen. Niet erg bevorderlijk, maar ja, als hij/zij nou niet zo was…..

Liefde is een werkwoord en vergt onderhoud en bewuste aandacht. Liefdesrelaties geven allerlei gevoelens, zowel positief als negatief. De kunst is je met elkaar te blijven verbinden, open te blijven staan voor elkaar, te handelen zoals je zou wensen en betrokken te blijven.

Hoe doe je dat?

In de tweedaagse workshop Liefdesleven, werk in uitvoering, sta je stil bij jezelf en je partner, krijg je inzicht in jullie patronen en uitzicht op hoe je de liefde vorm kunt blijven geven zodat ie groeit ipv afbrokkelt. Er wordt gewerkt met humor, lichtheid en je krijgt handige tools aangereikt die je helpen je relatie te verdiepen en verbeteren.

actinliefde divider rode draad

Ja, ik meld me graag aan voor de
ACT in Liefde nieuwsbrief

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.