Meer weten over de tweedaagse workshop 'Leef je mooiste liefdesleven' bekijk hieronder de meest gestelde vragen. Staat je vraag en of antwoord er niet of onvoldoende tussen? Neem dan vooral contact met ons op. 

Hoezo zouden we een workshop volgen met andere stellen?Liefdesworks illustratratie actinliefde

Een workshop met andere stellen, het idee alleen al maakt  je misschien wat ongemakkelijk. Dat is heel herkenbaar. Toch is het niet zo dat je veel met de andere stellen te maken hebt. Er worden oefeningen uitgelegd met elkaar en alleen op dag een werk je even met de partner van een ander stel om meer zicht op je eigen patronen te krijgen. Op dag twee werk je vooral met je eigen partner. Eigenlijk iedereen die de workshop gevolgd heeft zegt na afloop dat het juist heel fijn was dat er andere stellen waren, daar juist de meerwaarde van te hebben ervaren. Iedereen heeft wel dingen in zijn relatie en zonder dat je dit allemaal in de groep gooit, wordt dat wel duidelijk. En dat geeft opluchting en ruimte voor humor, lichtheid en herkenning. 

Werk je dan wel met elkaar als stel? Daar kom ik tenslotte voor.

Natuurlijk werk je vooral met je partner samen. Op beide dagen doe je ook oefeningen voor jezelf, maar die deel je wel weer met je partner, zodat je meer inzicht in elkaar krijgt en begrip voor elkaar. Op dag 2 ga je op romantisch plekje uitgebreid lunchen met elkaar en wissel je belangrijke hartzaken met elkaar uit. Je kunt dan ook een van ons erbij halen als je vragen hebt waar je samen niet uitkomt.

Hoe kan je in twee dagen nader tot elkaar komen als dat ons de afgelopen maanden/jaren niet eens is gelukt?

Dat dachten wij ook toen we zelf een workshop volgden met elkaar. Omdat je heel gericht werkt en er ruimte is voor ieder van jullie afzonderlijk, je niet in oude patronen vervalt, maar ze wel leert herkennen en handvatten krijgt om handiger met elkaar om te gaan als het moeilijk wordt, kan het niet anders dan dat je nader tot elkaar komt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je allebei bereid bent aan de slag te gaan met elkaar in deze workshop.

Waarom werkt dit beter dan een weekendje weggaan met elkaar?

Een weekendje weggaan met elkaar is natuurlijk ook top en blijf dat vooral doen. Maar gericht werken aan patronen in je relatie, meer begrip voor en van elkaar krijgen en handvatten krijgen hoe je als partner en als stel de beste versie van jullie relatie kunt krijgen is meestal niet de agenda op een weekendje weg. En daar krijg je ook geen professionele begeleiding. Dit alles krijg je wel in de tweedaagse workshop die jullie relatie een boost geeft op een diepergaande manier.

Wat weten jullie nu van ons probleem en de liefde?

We maken eerst kennis met elkaar om te kunnen bepalen met jullie of deze workshop kan bijdragen aan jullie relatie. We weten natuurlijk niet wat er zich precies tussen jullie afspeelt. We hebben wel kennis en ervaring van relatiepatronen en hebben de tools in handen om jullie inzicht te geven en handvatten te bieden op een (meer) handige met jezelf en elkaar om te gaan.  Dat bieden we jullie, naast een open houding, betrokkenheid, humor en speelse lichtheid.

Hoe kan ik met onze relatie aan de slag als er ook andere stellen zijn?

De meeste onderdelen van de wokrshop voer je voor jezelf of met je partner uit. Er is voldoende ruimte ‘ prive’ te spreken en werken. De theorie en oefeningen worden plenair besproken en daarbij is de ervaring dat juist door de aanwezigheid van andere stellen helpend is om meer begrip voor en van elkaar te krijgen, herkenning te vinden, te lachen en blij met elkaar te zijn.

Het is toch geen praatgroep he?

Nee, het is geen praatgroep, geen relatietherapie. Wel deel je (als je wenst) ervaringen en vragen die bij de onderdelen horen die behandeld worden op de plenaire momenten. Verder gaat het vooral om veel doen, het is niet voor niets ACT in Liefde! Dus ga je aan de slag met veel oefeningen!

Wat moeten we met die andere mensen?

Je maakt kennis met elkaar om in dezelfde setting aan de slag te kunnen. je luistert naar de vragen die leven tijdens het plenaire gedeelte. Op dag 1 wordt er samen geluncht.  Je sluit samen af. En onze ervaring is dat er in de tweedaagse enorm veel begrip voor ieder stel gekomen is, voelen de stellen zich verbonden en vragen ze ons om een terugkommoment. Maar dat is zo, omdat we een veilige leeromgeving creeren en er veel herkenning is, een lach en een traan gedeeld wordt. Je werkt namelijk niet zomaar ergens aan, je werkt aan je liefdesleven, voor iedereen onwijs belangrijk! En dat doet iets in de relatie met de andere stellen die aan de gang zijn met hetzelfde thema. Maar alsnog, je hoeft niets meer met de andere stellen dan het zelfde programma volgen.

Kunnen we eerst kennismaken met jullie voordat we besluiten mee te doen?

Natuurlijk, dat is zelfs een voorwaarde. Kennismaken kan bij ons of telefonisch, net wat je prettig of handig vindt. Pas na de kennismaking bepaal je of jullie mee willen doen.

 

diverse c2a